Kereviz Beğendi

0
580

Kereviz Beğendi tarifi için Malzemeler :

• 1 kg kereviz

• 500 gr kusbasi kuzu ya da dana eti

• 2 adet sogan

• 1 yemek kasigi salça

• 1 su bardagi süt

• 1 su bardagi kasar peyniri

• 2 yemek kasigi un

• 4 çorba kasigi tereyagi

• Tuz ve karabiber

Kereviz Beğendi yemeğinin hazırlanışı:

Kerevizleri soyup dörde bölerek haslayin. Tencerede erittiginiz tereyagina unu ekleyip birlikte yaklasik 3 dakika kavurun.

Un kavrulunca kerevizleri ezerek içine ilave edip karistirin. Tuzu ve 1 su bardagi sütü karistirmakta oldugunuz kerevizlere azar azar dökerek yedirin.

3 dakika kadar pisirip, karisim koyulasmaya baslayinca içine kasar peyniri rendesini ekleyin ve karistirarak ocaktan alin.

Tencereye yarim çay bardagi sivi yagi koyup ince kiyilmis soganlari ekleyin ve pembelesene kadar kavurun. Içine kusbasi eti ilave edin ve 10 dakika kadar harli ateste kavurup salçayi ekleyin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sicak su koyup kaynamaya birakin.

Kaynayinca tuzunu ve karabiberini ekleyin. 15 dakika kadar pismeye birakip atesten indirin. Kereviz begendiyi servis tabagina alin.

Ortasina pisirdiginiz etleri koyup sicak olarak servis yapin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikkavurmalı açma börek RY
Sonraki İçerikKestane Köftesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here