Kereviz Dolması

0
548

Kereviz Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 4 kereviz

  • Yarım limon suyu

  • 1 soğan

  • 2 orta boy domates

  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 400 gr kıyma

  • 1 avuç dolmalık fıstık

  • 1 avuç kuşüzümü

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 4-5 dal

  • maydanoz

  • Tuz,

  • karabiber
  • Kereviz Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük, küçük doğrayın.
    Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fıstık, kuşüzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Kerevizleri fırın kalıbına yerleştırın. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKarışık Dolma
    Sonraki İçerikKestaneli Sarma

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here