Keskin Tavası

0
943

Keskin Tavası tarifi için Malzemeler :

  • 1.5 kg kuzu pirzola

  • 4-5 domates

  • 1 baş sarımsak

  • 5-6 soğan

  • 200 gr arnavutbiberi ve sivribiber

  • Kuzu kuyruk yağı

  • Tuz

  •  

    Keskin Tavası yemeğinin hazırlanışı:

    Sarımsakları soyup kıyın.Soğan ve domatesleri soyup halka şeklinde doğrayın.Sivribiberleri temizleyip 4-5 cm boyunda kesin.Arnavutbiberleri kıyın.
    Kuzu pirzolayı tuzlayıp tavaya yerleştirin.Üzerini kıyılmış sarımsakla kaplayın.Domates dilimlerini üzerine dizin.Kenarlarına sivribiberleri yerleştirip arnavutbiberini serpiştirin.Üzerini soğan dilimleriyle kapatın. Kuyruk yağıyla kaplayıp önceden ısıtılmış kızgın fırında 45-50 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikkavurmalı açma börek RY
    Sonraki İçerikKestane Köftesi