Kestane Köftesi

0
844

Kestane Köftesi tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr. kıyma
  • 120 gr. tavuk kıyması
  • 10 adet mantar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1dilim bayat ekmek içi
  • tuz,karabiber,pul biber baharatlar
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1adet havuç
  • ( 2 yemek kaşığı ) sosu için zeytinyağı
  • Kestane Köftesi yemeğinin hazırlanışı:

    Kestaneyi haşlayın, ayıklayın ve püre haline getirin. 100 gram tavuk kıymasını, taze soğanı, sarmısağı, bir dilim bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve mantarı robotta karıştırın. Kestaneyi ekleyip yoğurun veya robotta karıştırın. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın. İki kaşık zeytinyağında kızartın. Fırın tepsisine dizin ve fırında altın sarısı renginde pişirin. Sosu ise şu şekilde hazırlayabilirsiniz: Zeytinyağı, sirke ve sarmısağı bir kasede karıştırın. İçine, ince kıyılmış havuç dilimlerini koyun. Köfteleri yanında sosu ile birlikte servis yapın

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKereviz Beğendi
    Sonraki İçerikKestaneli Dana Güveç