Kestaneli Kuzu Yahnisi

0
775

Kestaneli Kuzu Yahnisi tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)

• 4 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1/2 kg. kestane

• 2 adet kuru soğan

• 2 çay kaşığı tarçın

• 1/2 bardak portakal kabuğu rendesi

• 1 çorba kaşığı bal

• 1 çorba kaşığı un

• Tuz

• Karabiber

Kestaneli Kuzu Yahnisi yemeğinin hazırlanışı:

İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın.

Soğanları ince bir şekilde kıyın ve etlere ilave ederek kavurmaya devam edin.

Unu 1/2 bardak ılık suda açıp etlerin üzerine ilave edin. Yemeği kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kestaneleri, 1 saat suda bekletin. Üzerlerini çizip, fırında kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar pişirin. Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin. Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKestaneli Dana Güveç
Sonraki İçerikKısmet Dolması