Kestaneli Sarma

0
645

Kestaneli Sarma tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç

  • 500 gr yaprak

  • 500 gr soğan

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü

  • 1 kase kestane ( kebap)

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı yenibahar

  • Karabiber

  • 1 çorba kaşığı toz şeker

  • 1 çorba kaşığı

  • nane

  • Yarım demet dereotu
  • Kestaneli Sarma yemeğinin hazırlanışı:

    Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin.
     

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKereviz Dolması
    Sonraki İçerikKızartma Dolması