Kıtır Pizza Margarita

0
711

Kıtır Pizza Margarita tarifi için Malzemeler :

r için

• 2/3 su bardağı beyaz un

• 1 su bardağı tam buğday unu

• 1 tatlı kaşığ yaş maya

• 1/2 su bardağı ılık su

• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

• 3/4 su bardağı küçük doğranmış dil peyniri

• 1 yemek kaşığı taze fesleğen ve 1 çay kaşığı kuru fesleğen

• 4 adet orta boy domates

• 1/2 ad. yeşil dolmalık biber

• 1/2 ad. sarı dolmalık biber

• 2 yemek kaşığı rende parmesan

• Tuz

Kıtır Pizza Margarita yemeğinin hazırlanışı:

Orta büyüklükte bir kabın içine 2/3 su bardağı un, yaş maya, tuz ve yarım bardak ılık suyu koyun. Mikserle orta hızda 1 dakika karıştırın. Zeytinyağını da ekleyip yüksek hızda 3 dk. daha karıştırın. Yarım bardak tam buğday unu koyup elinizle yoğurarak yedirin. Hafifçe unlanmış mutfak tesgahına aktarıp kalan undan az az ekleyerek yumuşak ve elastik bir hamur olana dek yoğurun. Üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirin.

Bu arada domatesleri dilimleyin. Biberleri ince uzun doğrayın. Dil peynirini rendeleyin yada çok küçük kesin.

Fırın tepsisinin büyüklüğünde yağlı kağıt kesip yerleştirin. Üzerine hamuru aktarıp elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın. Hamurun üzerinde çatalın uçu ile delikler açın. Kabarmaması için hızlı çalışmalısınız. 210 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Rendelenmiş yada küçük doğranmış dil peynirini hamurun tüm yüzeyine dağıtın. Fesleğeni, domates dilimlerini ve kesilmiş biberleri homojen bir şekilde yerleştirin. Parmesanı da döküp 210 derecelik fırında 15 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra taze fesleğenleri dökün. 12 dilim halinde kesip servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKarışık Pizza
Sonraki İçerikMantarlı Pizza