Kıymalı Börek

0
552

Kıymalı Börek tarifi için Malzemeler :

ru için:

• 500 gr. un,

• 25 gr. maya,

• 1 tatlı kaşığı tuz,

• 1 tatlı kaşığı toz şeker,

• 1 su bardağı su.

İç malzemesi:

• 250 gr. az yağlı zırh kıyması,

• 2 adet domates,

• 2 adet çarliston biber,

• 10 gr. çam fıstığı,

• 1 çay kaşığı kırmızı biber,

• 1 çay kaşığı tuz.

Kıymalı Börek yemeğinin hazırlanışı:

Hamurun malzemeleri yoğurulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Zırhlanmış kıyma hafifçe kavrulup, içerisine biber ve soyulmuş domates ince bir şekilde doğranır, fıstık, tuz ve kırmızı biber katılarak pişirilir.

Hamur beş parçaya bölünür ve her biri merdane ile açılır. Her parça açılmış hamurun içine önceden hazırlanan harç yayılarak konur ve kenarları hafifçe kıvrılır. Börekler 80 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve sıcak sıcak servise sunulur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here