Koçinüsto

0
539

Koçinüsto tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 3 parça damla sakızı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Türk kahvesi fincanı kaymak
  • tuz
  • Koçinüsto yemeğinin hazırlanışı:

    Bademleri sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra kabuklarını soyarak bir tavada biraz kavurup kenara alıyoruz. Eti bir tencereye alıp 1 çay bardağı su ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz. Et suyunu salıp tekrar çekince ,eğer pişmediyse sıcak su ekleyerek etin güzelce pişmesini sağlıyoruz . Et piştiği anda tencereye zeytinyağını ve rendelediğimiz soğanı ekleyip etle beraber kavuruyoruz. Ardından domates ve sarımsağı ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra tuz ,tarçın ,badem ve havanda dövdüğümüz damla sakızını katıyoruz. Son olarak kaymağı da yemeğe ekleyip ,yemeği ocaktan alıyoruz. Sıcak olarak ,dilerseniz yanında kaymakla beraber servis yapıyoruz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKıymalı Pay
    Sonraki İçerikKoyun Kol Sarması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here