Koçinüsto

0
1191
Surfe.be - Banner advertising service
Surfe.be - Banner advertising service

Koçinüsto tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
  • 3 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 3 parça damla sakızı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Türk kahvesi fincanı kaymak
  • tuz
  • Koçinüsto yemeğinin hazırlanışı:

    Bademleri sıcak suda yarım saat kadar beklettikten sonra kabuklarını soyarak bir tavada biraz kavurup kenara alıyoruz. Eti bir tencereye alıp 1 çay bardağı su ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz. Et suyunu salıp tekrar çekince ,eğer pişmediyse sıcak su ekleyerek etin güzelce pişmesini sağlıyoruz . Et piştiği anda tencereye zeytinyağını ve rendelediğimiz soğanı ekleyip etle beraber kavuruyoruz. Ardından domates ve sarımsağı ilave ediyoruz. 2-3 dakika sonra tuz ,tarçın ,badem ve havanda dövdüğümüz damla sakızını katıyoruz. Son olarak kaymağı da yemeğe ekleyip ,yemeği ocaktan alıyoruz. Sıcak olarak ,dilerseniz yanında kaymakla beraber servis yapıyoruz.

    Surfe.be - Banner advertising service
    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKıymalı Pay
    Sonraki İçerikKoyun Kol Sarması