Köfteli Kebap

0
587

Köfteli Kebap tarifi için Malzemeler :

  • 2 milföy hamuru

  • 30 gr antep fıstığı

  • 1 çay bardağı kaşar rendesi

  • 1 yumurta sarısı susam

  • Çörekotu

  • Köfte Malzemesi:

  • 500 gr dana kıyma

  • 4 biber (ince doğranmış)

  • 1/2 demet maydanoz

  • 6 diş sarmısak

  • 1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)

  • Tuz, karabiber
  • Köfteli Kebap yemeğinin hazırlanışı:

    Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın. Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp  susam ve çörekotu serperek fırına verin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKöfteli kebab
    Sonraki İçerikManisa Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here