KOLAY AÇMA

0
152

KOLAY AÇMA tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg un
  • 1 paket maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta (sarılarını ayırın, üzerlerine süreceksiniz)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yeterince susam
  • KOLAY AÇMA yemeğinin hazırlanışı:

    Mayayı, ılık sütte şekerle eritin. Unu geniş bir kaba dökün. Ortasını havuz gibi açarak susam hariç kalan malzemeleri ilave edin. Gerekirse ılık su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, yarım saat mayalandırın.

    Hamuru dörde bölün, her bir bezeyi rulo haline getirin. Ruloları 3-4 parçaya ayırın. Saç örgüsü gibi kıvırarak simit şekli verin.

    Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam serperek tekrar yarım saat mayalandırın. 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (Hemen piştikleri için dikkatli olun.)

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKivili Tart
    Sonraki İçerikKivi Soslu Bisküvi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here