Köri Soslu Tavuk

0
519

Köri Soslu Tavuk tarifi için Malzemeler :

• 1 Kg Piliç But Sarma

• 2 Yemek kaşığı soya sosu

• 1 Diş sarımsak

• 2 Tatlı kaşığı köri

• 1 Çay bardağı krema

Köri Soslu Tavuk yemeğinin hazırlanışı:

But sarmaları bütün olarak soya sosu, 1 tatlı kaşığı köri ve ezilmiş sarımsakla 4 saat marine edin. Marine ettiğiniz but sarmaları teflon tavada arkalı önlü pişirip, fırın tepsisine dizin. Folyo ile üzerini kaplayıp 180ºC fırında 20 dakika kızartın. Fırın tepsisindeki yemek suyunu bir tencereye alın. 1 çay bardağı krema ve bir tatlı kaşığı köri ekleyin. Kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha önce pişirmiş olduğumuz tavuk etlerinin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKiev Usulü Tavuk
Sonraki İçerikKörili Tavuk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here