Körili Tavuk

0
792

Körili Tavuk tarifi için Malzemeler :

  • 2 ADET TAVUK GÖGÜSÜ
  • 100 GR KONSERVE
  • DİLİMLENMİŞ MANTAR
  • 100 GR GARNİTUR
  • 1 BAŞ ORTA SOĞAN
  • 2 TATLI KAŞIĞI KÖRİ TUZ
  • ÇOK AZ PUL BİBERİ
  • ÇOK AZ KARABİBER
  • SU
  • Körili Tavuk yemeğinin hazırlanışı:

    GÖGÜSLERİ KÜÇÜK KUŞBAŞI DOĞRAYIN.ÇOK AZ YAĞDA TEFLON GENİŞ BİR TENCEREDE SOTELEYİN. SOĞANLARI İNCE UZUN KIYIN TUZ İLE OVUP İLAVE EDİN SOTELEMEYE DEVAM EDİN. GARNİTÜRÜN SUYUNU SÜZÜP İLAVE EDİN YAKLAŞIK 1 DK SONRA MANTARI DA İLAVE EDİN ÇOK AZ SOTELEYİN. KÖRİ VE BAHARATI İLAVE EDİN 1-1.5 SU BAR.SU İLAVE EDİN KISIK ATEŞTE SUYU AZALANA KADAR PİŞİRİN. MISIRLI PİLAVLA SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKöri Soslu Tavuk
    Sonraki İçerikKremalı Körili Tavuk