Kornişon Turşu

0
856

Kornişon Turşu tarifi için Malzemeler :

  • 1 kilo kornişon salatalık

  • su (mümkünse kaynak suyu)

  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu

  • 1 çorba kaşığı toz şeker

  • 10 diş sarımsak

  • 2 çay bardağı sirke

  • 10-12 dal maydanoz
  • Kornişon Turşu yemeğinin hazırlanışı:

    Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın. Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
    Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKiraz Turşusu
    Sonraki İçerikLahana Turşusu