Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye

0
752

Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye tarifi için Malzemeler :

• Un 1000 g

• Pudra şekeri 300 g

• Yumurta 50 g

• Vanilya
Süsleme İçin

• Fındık

• Badem

• Hindistan cevizi

• Toz fıstık

• Glasür

Not: Un miktarını 50 g azaltıp, un yerine kakao veya hindistan cevizi kullanarak çeşitler yapabilirsiniz.

Kupat Yardımı İle Kesilen Tatlı Kurabiye yemeğinin hazırlanışı:

Unun ortası açılır, pudra şekeri, vanilya ve yumurta konulur. Bu malzemeler krema haline gelinceye kadar elde yoğrulur. Daha sonra un ile beraber yavaş yavaş yoğurmaya devam edilir. (Hamur gereğinden fazla yoğrulduğunda lastiklenecek, kurabiyeler piştikten sonra sert olacaktır.)

Hazırlanan hamur üzeri naylonla örtülü bir halde 15-20 dakika dinlendirilir.

Dinlenmiş olan hamur merdane ile açılır, kupat veya uygun kalıplarla istenilen şekillerde kesilir ve tavalara dizilir. 200°C’lik fırında 25-30 dakika pişirilir. Tercihe göre kurabiyelerin ortasına eritilmiş kuvertür sıkılarak, üzerine fıstık veya badem koyulabilir ya da hindistan cevizi, toz fındık veya toz fıstığa batırılarak süslemesi yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKolay Pizza
Sonraki İçerikKurabiye