Kuru Üzümlü Kısır

0
367

Kuru Üzümlü Kısır tarifi için Malzemeler :

• Kısırlık Bulgur 300 gr.

• Taze Soğan 1/2 bağ

• Tuz

• Karabiber

• Kuru Üzüm 75 gr.

• Siyah Üzüm 75 gr.

• Maydanoz (ince kıyılmış) 150 gr.

• Taze Nane (ince kıyılmış) 1 bağ

• Ceviz İçi (iri çekilmiş) 75 gr.

• Limon Suyu 3 çorba kaşığı

• Yağ – Hardal karışımı 125 ml.

• Göbek salata 1 adet

Kuru Üzümlü Kısır yemeğinin hazırlanışı:

Bulguru iyice şişinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) ıslatın. İnce kıyılmış taze soğanı katıp, iyice yoğurarak karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Kuru üzüm ve siyah üzümü, ince kıyılmış maydanozu ve naneyi, çekilmiş ceviz içini, limon suyunu ve yağ-hardal karışımını katıp, iyice karıştırın.

Göbek salata yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKuru Fasulye Salatası
Sonraki İçerikKuskus Salatası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here