Kuzu etli Maratha

0
601

Kuzu etli Maratha tarifi için Malzemeler :

  • 300 gr Kuşbaşı kuzu eti
  • 2 paket (1 kg civarı) rezene saçak kısmı
  • 4 kaşık sızma zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 adet limon
  • tuz
  • Kuzu etli Maratha yemeğinin hazırlanışı:

    Önce rezenelerin kalın sap kısımlarını ayıklayın. sadece ince dal ve yaprakları, tüm rezene kullanıyorsanız bir de kök kısmını kullanın. (Rezenenin kalın sap kısımları çok zor pişer)

    Tencerenizi (tercihen düdüklü tencere) iyice ısıttıktan sonra etleri koyun, bir süre soteleyin,

    Zeytinyağı ve küçük doğradığınız soğanları ilave edin.

    Soğanlar iyice şeffaflaştıktan ve et suyunu çektikten sonra rezeneleri, sıcak suyu, tuz ve yarım limonun suyunu ilave edin.

    Kapağı iyice kapatıp düdüklü tencerede 30 dakika, normal tencerede 1 saat civarında kısık ateşte pişirin.
    Afiyet olsun.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here