Kuzu Etli Sebzeli Börek

0
502

Kuzu Etli Sebzeli Börek tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çorba kaşığı yoğurt

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı su

  • İç malzeme:

  • 1 yumurta

  • 1 patates

  • 250 gr kuzu kuşbaşı

  • 1 soğan

  • 1 havuç

  • 2 çorba kaşığı et suyu

  • Tuz ve karabiber
  • Kuzu Etli Sebzeli Börek yemeğinin hazırlanışı:

    Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin.
    Patates ve soğanı soyup doğrayın.Havucu temizleyip küp küp doğrayın.Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun.Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın.Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.
    Fırın tepsisini yağlayın.Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın.Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin.Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKUZU BUDU
    Sonraki İçerikKuzu Kavurma

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here