Kuzu Kral Tacı

0
151

Kuzu Kral Tacı tarifi için Malzemeler :

• 1 Kuzu kafesi

• Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye

• 2 diş sarmısak

• 45 gr. margarin

• 1,5 su bardağı et suyu

• İç pilav (300 gr. pirinçten hazırlanmış)

Kuzu Kral Tacı yemeğinin hazırlanışı:

Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin. Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin. Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun. Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin.

Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın. Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün. Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin. Et suyunun yarısını ilave edin. Fırın sıcaklığını 170 – 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin.

Bu sırada iç pilavı hazırlayın. Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın. Üzerindeki yağı alıp, atın. Orta ateşte bir taşım kaynatın.

Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun. Sıcak olarak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKuzu Kol Kızartma
Sonraki İçerikKuzu Pirzola Pane

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here