Lahana Roktikosu

0
908

Lahana Roktikosu tarifi için Malzemeler :

  • 3 Bağ kara lahana,
  • 500 gr. taze fasulye,
  • 1 su bardağına yakın mısır unu,
  • Yeterince tereyağı,
  • Bir fiske acı biber,
  • Ufalanmış mısır ekmeği,
  • Tuz,

Lahana Roktikosu yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle lahana ve fasulyeler(fasulyeleri küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayalım) ayrı ayrı haşlayıp süzelim. İyice yumuşamış olan lahanaları ezici yardımı ile ( karadenizliler bu alete kutali derler ) güzelce ezelim. Lahananın kaynama suyundan bir miktar tencereye koyup, azar azar mısırunu ilave ederek 5-10 dakika pişirip içine diğer malzemeleri koyalım. Kıvama gelince üzerine kızdrılmış biberli yağ gezdirip servis edelim.

PAYLAŞ
Önceki İçerikKabak Dolması
Sonraki İçerikPatlıcan Pilezez