Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

0
392

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 150 gram bonfile

  • 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)

  • 150 gram piliç eti

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 100 gram domates sosu

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet domates

  • 3 adet biber

  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin. Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin. Domates sosunu ilave edin. Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün.
    Pişirilen etleri karışık olarak dizin. Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin. Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin. Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMeyveli Şiş Kebabı
    Sonraki İçerikKuzu Kebabı Provensal

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here