Limon Marmelatı

0
584

Limon Marmelatı tarifi için Malzemeler :

  • 10 adet limon
  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Limon Marmelatı yemeğinin hazırlanışı:

    Limonu yıkayıp, kabuklarını rendeleyin. Çıkan beyaz zarları bıçakla temizleyip atın. Gövde limonları incecik dilimleyin. Rende ve dilimleri birlikte bir kaba alıp, buzdolabında beş-altı saat bekletin. Tencere alın. Suyunu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte bir saat civarında kaynatın. Limonlar suyunu çekip iyice yumuşayınca şekeri ekleyin. Kısık ateşte şeker iyice eriyinceye kadar kaynatmaya devam edin. Soğuyunca kesinlikle kuru olması gereken kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatın ve kaldırın. Afiyet olsun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBerliner
    Sonraki İçerikYaş Salata

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here