Limonlu Dana Bifteği

0
391

Limonlu Dana Bifteği tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet ince dana bifteği, her biri 100, 175 gr.

  • 40 gr. tereyağı

  • 150 ml tavuk suyu tableti

  • 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu

  • 1 limonun suyu

  • 2 çay kaşığı doğranmış taze adaçayı yaprağı veya 1 çay kaşığı kuru adaçayı yaprağı

  • Tuz ve karabiber

  • Süslemek İçin:

  • Adaçayı yaprakları Limon dilimleri
  • Limonlu Dana Bifteği yemeğinin hazırlanışı:

    Fırını 110 C’ye ısıtın. Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini de 2-3 dk. altın sarısı bir renk alıncaya dek pişirin. Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun. Tavuk suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayı yapraklarım ekleyin. Bir taşım kaynatın. Karışımı ağır ateşte 4-5 dk. kaynatın. Tuzunu biberini ilave edin.
    Hazırlamış olduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayı yaprakları ile süsleyip servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikKülbastı
    Sonraki İçerikMakbule

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here