LİMONLU USKUMRU BUĞULAMA

0
930

LİMONLU USKUMRU BUĞULAMA tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. uskumru
  • 1/3 bardak zeytinyağı
  • 1 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 BAŞ soğan
  • 1 defne yaprağı
  • Yeteri kadar tuz
  • LİMONLU USKUMRU BUĞULAMA yemeğinin hazırlanışı:

    Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.

    Zeytinyağı, 1 çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.