Mai Piyazı

0
829

Mai Piyazı tarifi için Malzemeler :

• 1 su bardağı maş,

• 3-4 tane yeşil soğan,

• 3-4 tane yeşil sarımsak,

• 1 demet maydanoz,

• 1 yemek kaşığı kırmızı biber,

• 1 limon,

• Tuz,

• Yeteri kadar su

Mai Piyazı yemeğinin hazırlanışı:

Maş, üzerini geçecek kadar su olan bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan maşın suyu süzülür. İçine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanoz konup karıştırılır, karışımın içine 1 limon suyu, zeytinyağı ve kırmızı biber ve yeterince tuz eklenerek karıştırılır ve servise sunulur.

PAYLAŞ
Önceki İçerikLeziz Mantar
Sonraki İçerikMANTAR OGRATEN