Mantar Pilaki

0
794

Mantar Pilaki tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg mantar
  • 8-10 arpacik sogan
  • 2 havuc
  • 4 dis sarimsak
  • 3 yemek kasigi sirke
  • 1 yemek kasigi seker
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 kirmizi biber
  • 1 toz bulyon
  • 1 caybardagi sivi yag
  • yarim limon suyu
  • biraz un
  • ,tuz
  • Mantar Pilaki yemeğinin hazırlanışı:

    Mantarlar temizlenir.Patates ve havuc zar gibi dogranir. Domates,biber ve -arpacik sogan tümden- yok ise sogan ince kiyilir. Mantarlar patates, havuc, domates, biber, sogan, sarimsak, seker sirke, tuz ve bulyon harmanlanip bir tencereye konur. Yarim limon suyu,biraz un ve yag bir kapta karistirilip malzemenin üzerine dökülür. Tencere agzi yagli firin kagidi ile örtülüp kapagi kapatilip agir ateste kendi suyunda pisirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMai Piyazı
    Sonraki İçerikMantar Sote