Mantar Soslu Et Sarma

0
938

Mantar Soslu Et Sarma tarifi için Malzemeler :

  • 300 gr mantar
  • 5 Çorba kaşığı margarin
  • 1 Diş sarımsak
  • 3-4 Dal maydanoz
  • 80 gr sucuk
  • 8 Dilim salam
  • 8 Dilim dana biftek
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 2 Çorba kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı su
  • 3 Çorba kaşığı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mantar Soslu Et Sarma yemeğinin hazırlanışı:

    Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin. Margarinin yarısını eritin. 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin. Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın. Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin. Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin. Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin. Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın. Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Üzerlerine un serpin. Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın. Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın. Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin. 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMantarlı Bonfile Sote
    Sonraki İçerikMatlube