Muhallebili Tel Kadayif

0
587

Muhallebili Tel Kadayif tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 kg tel kadayıf

  • 2 kahve fincanı tereyağı

  • 4 su bardağı süt

  • 10 kahve fincanı toz şeker

  • 2 kahve fincanı pirinç unu

  • 2 kahve fincanı nişasta

  • 2 adetyumurta sarısı

  • 1 kahve kaşığı tuz

  • 1 çay fincanı portakal kabuğu reçeli

  • 1 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Muhallebili Tel Kadayif yemeğinin hazırlanışı:

    Kadayıfın dörtte birini ayırın. 28 cm. çapındaki tepsinin içini ve kenarlarını yağlayın. Kalan kadayıfı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin.
    Sütü 6 kahve fincanı tozşeker ve tuz ile birlikte tencerede kaynatın. Pirinç ununu ve nişastayı yarım su bardağı suda eriterek bulamaç haline getirip kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    Yumurta sarılarını çırparak portakal reçeliyle karıştırıp muhallebiye ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tepsideki kadayıfın üzerine boşaltarak yayın.Tepsinin dışına taşmış olan kadayıfları muhallebinin üzerine katlayarak çevirin. Ayırdığınız kadayıfı da muhallebinin üzerine kapattıktan sonra soğuması için yaklaşık bir saat kadar bekletin.
    Kalan tereyağını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine serpiştirin. Fırına verip 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta şerbet için su, 4 kahve fıncanı şeker ve limon suyunu kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca kadayıfın üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikÖzel Elbasan Tava
    Sonraki İçerikSucuk Yapımı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here