Mumbar Dolması

0
976
Surfe.be - Banner advertising service
Surfe.be - Banner advertising service

Mumbar Dolması tarifi için Malzemeler :

• 4 adet koyun mumbarı,

• 300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,

• 2 su bardağı bulgur,

• 2 çorba kaşığı domates salçası,

• 2 yemek kaşığı pulbiber,yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,

• 1 orta boy ince doğranmış soğan,

• 10 diş ezilmiş sarımsak,

• 2 su bardağı et suyu.

Mumbar Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

Surfe.be - Banner advertising service
PAYLAŞ
Önceki İçerikMısır Mücveri
Sonraki İçerikMUSAKKA