Mumbar

0
868

Mumbar tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet koyun mumbarı
  • 300 gr orta yaglı kıyma
  • 2 bardak bulgur
  • 2 kasık salca
  • pulbıber tuz karabıber tarcın
  • 1 ınce dogranmıs sogan
  • 10 dıs ezılmıs sarımsak
  • 2 bardak et suyu
  • Mumbar yemeğinin hazırlanışı:

    mumbar ıyıce yıkanarak ters cevrılır.tuzla ovulur ve ıyıce yıkanır.suda 3 saat bekletılır.ic malzeme karıstırılıp yogurulur.hunı yardımıyla mumbarların ıcıne doldurulur.duduklu tencereye dızılır.2 bardak et suyunun ıcıne pul bıber ve tuz konur.bunuda duduklunun ıcıne dokun.kısık ateste 30 dakıka pısırın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMercimek Dolması
    Sonraki İçerikMercimekli Lahana Sarma