MUSAKKA

0
726

MUSAKKA tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet patlıcan
  • 1 baş soğan
  • 250 gr. kıyma
  • 2-3 kaşık yağ
  • 2 adet domates
  • Dereotu veya maydanoz
  • tuz
  • MUSAKKA yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanlar boyuna aralıklı soyulur. 1-2 cm. kalınlı­ğında verev dilimlere doğranır.

    Kızdırılmış yağda kızartı­lır. Bir tepsiye dizilir. Soğan incecik doğranır. Kalan yağ­da kıyma ile beraber kavrulur.

    Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış 1-2 domates ilâve edilir.

    Patlı­canların üzerine dökülerek yayılır. Kalan domatesler di­limlere kesilerek üzerine yerleştirilir.

    Tuz, biber atılır. Su ilave edilir. Pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMumbar Dolması
    Sonraki İçerikNohutlu Patlıcan Dolması