Muzlu Dondurma

0
559

Muzlu Dondurma tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr muz

  • 300 gr toz şeker

  • 2 Su bardağı su

  • 1 Adet limon suyu
  • Muzlu Dondurma yemeğinin hazırlanışı:

    Muzları soyarak süzgaçten geçirin.
    Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
    Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
    Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
    Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
    Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
    Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
    İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
    NOT: Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMuzlu Acıbademli Dondurma
    Sonraki İçerikSaadet Parfe

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here