Nevşehir Mantısı

0
673

Nevşehir Mantısı tarifi için Malzemeler :

• Yarım kilo un,

• 1 tatlı kaşığı yaş maya,

• 1 adet kesme şeker,

• Yarım bardak ılık su,

• Aldığı kadar su,

İÇİ İÇİN:

• 250 gr.kıyma,

• 1 adet soğan,

• 2 diş sarımsak,

• 1 çorba kaşığı tereyağ,

• Yarım bardak ılık su,

• 1 çay kaşığı tuz, karabiber.

SOSU İÇİN:

• 1 kase yoğurt,

• 2 diş sarımsak,

• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,

• 1 tatlı kaşığı tereyağ,

• 1 su bardağı ılık su,

• 1 tatlı kaşığı nane,

• Kırmızıbiber,tuz

Nevşehir Mantısı yemeğinin hazırlanışı:

Kıymayı,yağı,soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayın.Başka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyin.Bir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamurdan parçalar kopartıp açın.İnce açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarın.

Hamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirin.Bir kap çinde, zeytinyağını, naneyi, kırmızıbiberı ve sarımsağı yakın.Bir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine yoğuttan ve sostan dökerek servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikNohutlu Ekmek
Sonraki İçerikÖrgü Ekmek