NOHUT

0
855

NOHUT tarifi için Malzemeler :

  • 2 su bardağı nohut
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2-3 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, pul biber
  • NOHUT yemeğinin hazırlanışı:

    Akşamdan ayıklayıp, yıkadığınız nohutları bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın.

    İnce ince doğranmış veya rendelenmiş soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun.

    Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın.

    2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.

    Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip, servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikMilföyde Balık
    Sonraki İçerikPapaz Yahnisi