Omaç (Gaziantep)

0
303

Omaç (Gaziantep) tarifi için Malzemeler :

  • bayat ekmek
  • 4 adet domates
  • 2 tane sıvrı bıber
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 yemek kasıgı domates salcası
  • Omaç (Gaziantep) yemeğinin hazırlanışı:

    Ekmeklerı ıyıce parcalayalım.Tepsının bır kenarına koyalım.Domateslerın kabuklarını soyup kup kup dograyalım.Aynı ıslemı sogan ve bıberede uygulayalım.Sonra salcanın yardımıyla hepsını karıstırıp baharatlarını koyalım.En son olarak zeytınyagını tavada ısıtıp ustune dokelım.Elımızle sekıl verıp afıyetle yıyelım.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikNohut Köftesi
    Sonraki İçerikPaşa köftesi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here