Orman kebabı

0
566

Orman kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 600 gr kuzu başı
  • 60 gr margarin
  • 100 gr soğan
  • 300 gr patades
  • 150 gr havuç
  • Baharat torbası
  • 2.5 bardak su
  • 150 gr bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Orman kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.
    Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
    Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.
    Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
    Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
    Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun.
    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikNohutlu püre kebabı
    Sonraki İçerikOruk Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here