Pancarlı Portakal Tabağı

0
503

Pancarlı Portakal Tabağı tarifi için Malzemeler :

  • 200 gram pancar turşusu
  • 3 adet portakal
  • 100 gram otlu peynir
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2-3 dal maydanoz
  • Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • tuz
  • karabiber
  • Pancarlı Portakal Tabağı yemeğinin hazırlanışı:

    Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini düzgün şekilde oyun. Otlu peyniri küp doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kuru fasulye ve kıyılmış maydanoz ilave edip, karıştırın. Pancar turşusunu küpler halinde doğrayın. Portakal çanaklarının içine biraz turşu, üzerine de peynirli harçtan koyun. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sosu hazırlamak için, tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Pancarlı çanakların üzerine gezdirin.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here