Paşa köftesi

0
942

Paşa köftesi tarifi için Malzemeler :

• ½ kg. kıyma

• 1 kahve fincanı pirinç

• 2 fincan su

• 1 yumurta

• Kızartma için yağ

• Tuz, kimyon, karabiber

Paşa köftesi yemeğinin hazırlanışı:

Pirinç 2 fincan suyla kaynatılıyor. Suyunu çektikten sonra pirinci ve eti birbirine katıp içine 1 yuymurta, kimyon, tuz, karabiber katıp karıştırıyoruz. Köfte şekli vererek, una bulayıp yağda kızartıyoruz. İsteğe göre ½ çorba kaşığı salça sulandırıp köftelerin üstüne serpiştirip hep beraber hafif ateşte biraz daha pişiriliyor ve servise hazır hale getiriliyor.

PAYLAŞ
Önceki İçerikOmaç (Gaziantep)
Sonraki İçerikPatates Köftesi