Paşa köftesi

0
656

Paşa köftesi tarifi için Malzemeler :

• ½ kg. kıyma

• 1 kahve fincanı pirinç

• 2 fincan su

• 1 yumurta

• Kızartma için yağ

• Tuz, kimyon, karabiber

Paşa köftesi yemeğinin hazırlanışı:

Pirinç 2 fincan suyla kaynatılıyor. Suyunu çektikten sonra pirinci ve eti birbirine katıp içine 1 yuymurta, kimyon, tuz, karabiber katıp karıştırıyoruz. Köfte şekli vererek, una bulayıp yağda kızartıyoruz. İsteğe göre ½ çorba kaşığı salça sulandırıp köftelerin üstüne serpiştirip hep beraber hafif ateşte biraz daha pişiriliyor ve servise hazır hale getiriliyor.

PAYLAŞ
Önceki İçerikOmaç (Gaziantep)
Sonraki İçerikPatates Köftesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here