Pastırmalı tarak kebabı

0
554

Pastırmalı tarak kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr dondurulmuş taze tarak
  • 150 ml tavuk suyu
  • Tuz karabiber
  • 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak iyici doğranmış
  • 10 ince dilim çemensiz pastırma
  • 40 gr tereyağ,eritilmiş
  • 4 limon parçası(süslemek için)
  • Pastırmalı tarak kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
    Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
    Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
    Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
    Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.
    Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikOrman kebabı
    Sonraki İçerikPatlıcan Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here