Patatesli Etli Ekmek

0
532

Patatesli Etli Ekmek tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 kg Patates

  • 100 gr un

  • 3 çorba kaşığı margarin

  • 1 yumurta

  • 100 gr jambon yada füme et

  • 1 adet soğan

  • kızarmak için yağ

  • Tuz

  • Tartar Sos İçin:

  • 1 Adet yumurta sarısı

  • biraz yağ

  • 1 adet salatalık tursusu

  • Kıyılmış biraz maydanoz ve dereotu

  • biraz krema

  • Tuz ve karabiber

  •  

    Patatesli Etli Ekmek yemeğinin hazırlanışı:

    Patatesleri soyun, bir kaç parcaya bölün ve haşlayın. Pişen patatesleri çatalla ezin, yalnız çok inceltmeyin. Patatesleri un, 2 yemek kaşığı margarin, yumurta ve biraz tuz ile karıştırarak hamuru hazırlayın. Soğan ve jambonları ufak, ufak doğrayın ve 1 yemek kaşığı margarinde soteleyin. Hazırladığınız hamuru ince, açın ve su bardağı ile yuvarlaklar çıkartın. Bir yuvarlağın içine hazırladığınız karışımdan koyun ve baska bir yuvarlak hamurla kapatın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın ve kızgın yağda kızartın. Tarotor sos ve salata ile servis yapın.
    Tartar Sosu: Yumurta sarısını tuz ile iyice çırpın, içine sızdırarak zeytin yağını dökün ve mayonez yapın.(yada hazır mayonez kullanabilirsiniz).İçine kıyılmış maydonoz dereotu, salatalık tursusu, krema, tuz ve karabiberi koyarak karıştırın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPanini
    Sonraki İçerikPazar Ekmekleri

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here