Patatesli Minik Pideler

0
371

Patatesli Minik Pideler tarifi için Malzemeler :

  • 1 yemek kasigi kuru maya
  • 1/2 tatli kasigi seker
  • 4,5 kap un
  • 1/2 kap zeytinyagi
  • 1 yumurta
  • 1,5 kap ilik su
  • Haslanmis ve pure haline getirilmis 3-4 adet patates
  • 1 adet orta boy sogan
  • üzerine kirmizi biber, tuz ve nane
  • Patatesli Minik Pideler yemeğinin hazırlanışı:

    Seker, maya ve 1/2 kap ilik suyu kucuk bir kasede karistirin. Bir yemek kasigi kadar unu ekleyip, 10 dk kadar kabarmasi icin bekleyin. Kalan unu, tuzu derince kabin icinde karistirin ve ortasini havuz gibi acin. Mayali suyu, zeytinyagini ve 1 kap ilik suyu ekleyin. Hamuru yogurun. Hafifce yagladiginiz bir kabin icinde an az 1 saat ya da hamur iki kati olana dek mayalayin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip, alinizle ya da merdane ile acin. Icine iki yemek kasigi kadar malzemeden alip, kenarlarini katlayin ve yagli kagit serilmis tepsiye dizin. Hamurun kenarlarina cirpilmis yumurta surup 220C ye isittiginiz firinda uzeri kizarana dek pisirin. kaynak:hanifenin tarifleri

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPatatesli Börek
    Sonraki İçerikPatatesli Poğaça

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here