Patetesli Yaprak Sarmasi

0
714

Patetesli Yaprak Sarmasi tarifi için Malzemeler :

  • 1,5 su bardagi pirinc
  • 2 2 sogan
  • 3 patates
  • 1 cay bardagi zeytinyagi
  • 1 corba kasigi kuru nane
  • 1 cay kasigi karabiber
  • yeteri kadar tuz
  • 1 corba kasigi seker
  • 1 limon suyu
  • 250-300 g yaprak
  • Patetesli Yaprak Sarmasi yemeğinin hazırlanışı:

    Soganlar dogranir-patatesler rendelenir-pirinc ,nane,seker,tuz, karabiber ve yagin yarisi karistirilir. Hazirlanan harc yapraklara sarilir.Tencereye yagin diger yarisi,limon suyu ve üstünü örtecek kadar su eklenip.Suyu kaynadiktan sonra kisik ateste yarim saat pisirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPatates Oturtma
    Sonraki İçerikPatlıcan Dolması