Patlıcan Graten

0
946

Patlıcan Graten tarifi için Malzemeler :

• 1 kg patlıcan

• 1 bardak ayçiçek yağı
İçi:

• 150 gr kıyma

• 2 orta boy soğan

• 1 orta boy domates

• Tuz-karabiber

• 1 yemek kaşığı tereyağı Beyaz sos:

• 1 tepeleme yemek kaşığı margarin

• 2 tepeleme yemek kaşığı un

• 1 bardak süt- biraz tuz

• 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstü için)

Patlıcan Graten yemeğinin hazırlanışı:

1. Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak inceliğinde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarım saat bekletin. Yıkadıktan sonra peçeteyle suyunu alın. Yağda kızartıp süzgece çıkartın.

2. İnce doğradığınız soğanı 1 kaşık yağla börttürün; kıymayı sonra da domatesi katıp karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber katın.

3. Bir fırın kabına önce patlıcanları sıralayın, üzerine kıymalı içi yayın; bir bardak su veya et suyu katıp suyunu çekene dek pişirin. Hazırladığınız beyaz sosu üzerine yayıp kaşarpeyniri serpin. Fırında 15 dk kızartın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcan Dolması
Sonraki İçerikPatlıcan Musakka