Patlıcan Karnıyarık

0
824

Patlıcan Karnıyarık tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. orta boy kemer patlıcan

• 1/2 kg. kıyma

• 1 büyük baş soğan (ince kıyılmış)

• 1 orta boy soyulmuş ince doğranmış domates

• 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)

• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)

• Tuz,karabiber

• Sıvı yağ

Patlıcan Karnıyarık yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanlar yıkandıktan sonra, kabuklarını iki yanından ince bir şerit biçiminde soyulur.Üzerlerine boylamasına derin bir çizik atılır.Sıvı yağı tavada kızdırılır. Alacalı soyulmuş patlıcanlar tavaya yerleştirerek biraz yumuşayıncaya kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir kaba alınır.
Soğanlı et kavrulduktan sonra, domates, yeşil biber, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Bu harç karıştırılır , patlıcanlar çizik atılan yerlerinden ortalarını harç koymak için aralanır ve yapılan harçla doldurulur.
Patlıcanların üzeri ılık su gezdirip, kısık ateşte pişirilir. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcan Dolması
Sonraki İçerikPatlıcan Musakka