Patlıcan Kebabı ve Domates Sosu

0
822

Patlıcan Kebabı ve Domates Sosu tarifi için Malzemeler :

• 4 tane patlıcan
• 5 adet domates
• 2 diş sarımsak
• 200 gram kıyma
• 2 adet kuru soğan
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 1 yumurta
• maydanoz
• tuz
• karabiber
• pul biber
• kızartmak için sıvı yağ

Patlıcan Kebabı ve Domates Sosu yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına ince şeritler halinde doğranır, tuzlu suda bekletilir. Kıyma ve diğer malzemelerle köfte yoğrulur. Patlıcanları suyu süzülüp kurulanır. Köfteden biraz alınarak patlıcan dilimlerinin üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır ve kürdanla tutturulur. Bu işlem malzeme bitinceye kadar tekrarlanır.

Hazırlanan kebabların her iki tarafı kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı alınır. Bulgur pilavı ve domates sosuyla servis yapabilirsiniz.

Domates Sosu için : Domates, sarımsak ve soğan ince doğranıp tencerede iyice pişirilir. Sonra püre haline getirilip patlıcan kebaplarının üzerine dökülür.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcan Kebabı
Sonraki İçerikPATLICAN KEBAP