Patlıcan Musakka tarifi için Malzemeler :
5 Orta boy patlıcan
300 gr. kıyma
1 baş soğan
1 büyük domates
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Yağ
Patlıcan Musakka yemeğinin hazırlanışı:
İnce kıyılmış soğanla kıyma yağla birlikte kavrulur. Buna karabiber, tuz, kabuğu soyulmuş ince ince doğranmış domates, kıyılmış yeşil biber ve maydanoz ilave edilir.
Patlıcanlar alaca soyulur, 1 cm. kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğranır ve tuzlanıp bir süre bekletilir. Patlıcanlar acı suyunu saldıktan sonra, bol suda yıkanır. Patlıcanlar kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarmış patlıcanların yarısı bir kaba yerleştirilir ( camdan bir kap da olabilir). Üzerine kıymalı harç serilir, üzerine de patlıcanların geri kalanı ile örtülür. Azcık su ilave edilerek, üstü kapakla kapatılır. Hafif ateşe oturtulur. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra servis için hazırdır.