Patlıcan Paçası

0
648

Patlıcan Paçası tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. kemer patlıcan

• 2 çorba kaşığı un

• 1 soyulmuş domates

• 5 diş sarımsak (isteğe bağlı daha çok da olabilir)

• 2 çorba kaşığı sirke

• Sıvı yağ

• Tuz

Patlıcan Paçası yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanlar, sap kısımları kesilerek temizlenir. Kabukları alacalı soyulur ve 1 cm. kalınlığında halka halka doğranır. Tavada kızgın yağda patlıcanlar kızartılır. Süzdürerek yağdan alınır ve bir kaba dizilir.
Tavada yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine su ilave edilir ve koyu kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Patlıcanlar üzerine gezdirilir. Soyulmuş ince doğranmış domates de patlıcanların üzerine konur.

Tuzla dövülmüş sarımsaklar, sirkeyle karıştırılır ve aynı şekilde paçanın üzerine gezdirilir. Kısık ateşe oturtup, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikPatlıcan Paça
Sonraki İçerikPATLICAN SİLKME