PATLICAN SANDVİÇ

0
554

PATLICAN SANDVİÇ tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet iri patlıcan
  • 1 adet dolmalık biber
  • 50 gr haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 adet haşlanmış taze fasulye
  • 2 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates suyu
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • PATLICAN SANDVİÇ yemeğinin hazırlanışı:

    Patlıcanın kabuğunu tamamen soyun. Uzunlamasına üç parçaya ayırın. Dolmalık biberin çekirdek yatağını çıkardıktan sonra, sıvı yağda patlıcan ile birlikte kızartın.

    Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusu üzerinde bir süre bekletin.

    Patlıcanın ilk dilimini düz bir tabağa alın. Taze fasulye ve tavuk etini ince-uzun doğrayın.

    1 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı ilk patlıcan diliminin üzerine yayın.

    İkinci patlıcan dilimini karışımın üzerine yerleştirin. Bu dilimin üzerine ince dilimlenmiş domates ile peynir yerleştirin.

    Son dilimi malzemenin üzerine kapatın. 1 çorba kaşığı domates suyu gezdirin. Servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikpatates paçası
    Sonraki İçerikPavurya İçli Domatesler

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here