PATLICAN SİLKME

0
714

PATLICAN SİLKME tarifi için Malzemeler :

  • 3 baş soğan
  • 4 kaşık tereyağı veya margarin
  • 250 gram kuzu veya koyun kuşbaşı et
  • 3 domates
  • 1 kilo patlıcan
  • 2 dolmalık biber
  • tuz
  • biber
  • PATLICAN SİLKME yemeğinin hazırlanışı:

    Silkme hazırlarken üç baş soğanı bir tahta üzerinde ince ince doğrarız. Bundan sonra, bu soğanları derin bir tencerede kızdıracağımız dört kaşık yağda nar gibi olun­caya kadar kızartırız.

    Bundan sonra da, kızaran soğanlara etleri katıp, tahta kaşıkla karıştıraraktan, on beş dakika kadar pişiririz.

    Bu sırada bir domatesin kabuklarını çıkarıp tencereye lokma lokma doğrar, tuz ve biber katarız. Et ve domates suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakırız.

    Daha önce alaca olarak soymuş ve dilimlenmiş oldu­ğumuz ve yarım saat tuzlu suda bıraktığımız patlıcanları süzüp etlere katarız.

    Bundan sonra, kabuklarını çıkardığı­nız iki domatesi ve iki dolmalık biberi de bunların doğrar, bir bardak su koyup, tuz ve biber koyup, pişiririz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPatlıcanlı Kanepe
    Sonraki İçerikPatlican ve Kabak Sarma