Patlican ve Kabak Sarma

0
753

Patlican ve Kabak Sarma tarifi için Malzemeler :

  • 2 kabak
  • 2 patlican
  • 2yemek kasigi kapari
  • 10 tane kurutulmus domates
  • 500 g labne peyniri
  • 3 yumurta sarisi
  • bir kac dal biberiye (veya kekik)
  • tuz,karabiber
  • Patlican ve Kabak Sarma yemeğinin hazırlanışı:

    Patlican ve kabaklar ince dilimler halinde uzunlamasina kesilir.Üzerilerine firca yardimi ile cok az zeytinyagi sürülür izgaraya dizilip 250 dercede bir kac dakika kizartilir. (izgarasi olmayanlar yagda kizartabilirler) Kapariler ve domates kurulari minik minik dogranir.Labnepeyniri ve yumurta sarilari ile karistirilir.Kapari ve domates eklenir.Tuz,karabiber,biberiye (veya kekik) serpilir. Bu karisim patlican ve kabak dilimlerine kalinca sürülür ve gevsekce sarilir. Hafif yaglanmis firin kabina diklemesine yerlestirilip üzerine bir kac damla zeytinyagi gezdirilip 200 dereceli firinda 20 dakika pisirilir. sicak veya soguk servis edilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikPATLICAN SİLKME
    Sonraki İçerikPeynirli Dip